Dak ontmossen of niet?

10 REDENEN WAAROM Je best JE DAK LAat ONTMOSSEN

Je dak ontmossen of niet? Misschien heb je je hersens al eens gekraakt op deze vraag. De Mosgigant neemt al jouw twijfels definitief weg en vertelt je waarom je best je dak laat ontmossen. Hieronder 10 redenen waarom jij als de bliksem contact moet opnemen met een deskundig mosbestrijder.

dak ontmossen of niet 2

Waarom zou ik mijn dak laten ontmossen?

1. Verzorgde uitstraling

Wens jij een proper dak? Kan je die groene aanslag niet langer aanzien? Wil jij het mooiste dak van de hele straat? Ontmossen van je dak, brengt je droom in vervulling.

Je woning is een visitekaartje. Je hebt er ongetwijfeld heel wat centen in geïnvesteerd. Het zou zonde zijn om je woning niet de liefde en verzorging te gunnen die ze echt verdient.

Bovendien straalt je woning uit wie jij bent. Draag je een verzorgde look dus hoog in het vaandel? Dan kan je niet anders dan je dak ontmossen voor een frisse uitstraling.

2. Levensduur verlengen

Als je je dak niet goed verzorgt, dan kan opgehoopt mos schade veroorzaken aan je woning. Op termijn zullen zo misschien grote kosten voordoen die je eigenlijk had kunnen vermijden met een grondige dakreiniging. 

Beter voorkomen dan genezen! Vermijd onnodige kosten door je dak te ontmossen. Schiet in actie wanneer je dak vervuild is. Nu al overtuigd? Ontvang nu al vrijblijvend prijsvoorstellen

3. Barstjes vermijden

Wanneer zou je best ontmossen? Liefst zo snel mogelijk! Mos neemt vocht op en zet uit. Daardoor ontstaan er barsten in de dakbedekking. Je dak ziet zo extra af en raakt sneller beschadigd

Laat je dak ontmossen door een expert om zo lang mogelijk van je dak te genieten. Met jarenlange ervaring en al heel wat projecten op de teller, is De Mosgigant jouw partner in het ontmossen van daken.

4. WATERSCHADE VERHINDEREN

Barstjes en scheuren kunnen leiden tot gaten. Bij hevige regenval (niet zo uitzonderlijk in België), sijpelt het water dan gemakkelijk binnen. Waterschade kan je dus verhinderen als je investeert in een goede dakreiniging.

prijs dak ontmossen en coaten 2

Geïnteresseerd?

Interesse om je dak te laten ontmossen door De Mosgigant? Vraag hier jouw gratis offerte aan.

5. Energieverbruik verminderen

Als het water toch via de barstjes in je dakpannen binnendringt, kan de isolatie aangetast worden. Met een slechte isolatie, verlies je warmte en zal je de verwarming hoger moeten zetten. Om je energiefactuur te drukken, laat je dus best het mos verwijderen.

6. Unieke aanpak, goed voor het milieu

De experten van De Mosgigant gebruiken biologisch afbreekbare producten om algen en mos te verwijderen. Zo dragen we ons steentje bij aan een groenere planeet.

De allergrootste troef van De Mosgigant is de stoomreiniging. Om te vermijden dat de dakbedekking beschadigd wordt, wordt het dak afgespoten met een lage druk. De hoge temperatuur (150°C) zorgt ervoor dat alle vuilresten weggaan. 

7. Nabehandeling mogelijk

Na de stoomreiniging wordt het dak nogmaals afgespoten met een anti-mos schuimlaag. Wens je je dak nog meer te beschermen? Dan kan je, nadat je dak ontmost is, ook opteren voor een dak coating. Als je je dak laat coaten, wordt er een waterafstotende beschermlaag toegevoegd. 

Een dak coaten is afhankelijk van het type dakbedekking, maar is vooral aan te raden als je keramische pannen of kleipannen hebt.

8. Op maat

De Mosgigant levert doeltreffende behandelingen om mos te reinigen op je dak. Elk soort dakbedekking verdient om schoon te worden. Heb je een rieten dak, leien dak, plat dak of hellend dak? Ontmossen is altijd mogelijk en altijd aan te raden.

9. Regenwater proper houden

Je dak laten ontmossen, is ook interessant voor je regenwater. Wanneer het vuil verwijderd wordt op je dak, kunnen mossen en algen niet langer je regenwater verontreinigen. We zijn ook gespecialiseerd in regenputten te reinigen.

10. Geen vervuiling in je omgeving

Het ontmossen van daken heeft ook een positieve invloed op je omgeving. Zo blijft je terras of oprit vrij van vuilresten en hoef je niet voortdurend schoon te maken.

Jouw dak ontmossen of niet? De Mosgigant weet raad!

Dankzij onze jarenlange ervaring in dakontmossing in West-Vlaanderen, puur vakmanschap en grondige kennis zijn we jouw ideale partner in mosbestrijding. Het ontmossen van daken is onze passie. We horen graag van jou, dus neem gerust contact op met ons als je nog vragen hebt.

Een ervaren vakman van De Mosgigant zorgt altijd voor een correcte uitvoering en correcte prijs voor je dak te ontmossen. We baseren onze prijs op verschillende factoren: type dakbedekking, soort dak, oppervlakte, mate van vervuiling, laten coaten… Een ding is zeker: je dak laten ontmossen door De Mosgigant is zeker zijn prijs waard!

Ik wil ook een proper dak!

Ben je geïnteresseerd? Vraag dan nu een gratis offerte aan bij De Mosgigant.

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.