je dak ontmossen en coaten

BETER VOORKOMEN DAN GENEZEN

Wil je jouw woning laten stralen? Ben je er klaar voor om voorgoed afscheid te nemen van groene aanslag op je dakpannen? Is jouw motto: beter voorkomen, dan genezen? Dan is je dak ontmossen én coaten een prima idee. De Mosgigant heeft jarenlange ervaring in dakreiniging.

dak ontmossen en coaten 2

Een dak reinigen: hoe doen we dat?

  1. Dak ontmossen

    Na enkele weken komen we terug en wordt je dak afgespoten. We reinigen je dak met stoom onder lage druk en op maximum 150°C. De lage druk voorkomt beschadiging, de warmte zorgt dat alle vuilresten los komen. Ten slotte behandelen we elk dak standaard na met een anti-mos schuimlaag. Een ontmossen van daken vraagt dus de nodige expertise!

  2. Dak laten coaten

    We raden aan om poreuze dakbedekking te voorzien van een coating. Die extra beschermlaag brengen we in een volgende stap aan en zorgt ervoor dat mossen en algen zich minder snel vasthechten. Met een dakcoating van De Mosgigant is je dak ook beter beschermd tegen he typische Belgische weer.
    Let op! Je dak moet eerst grondig gereinigd en ontmost zijn, voordat we jouw dak kunnen coaten. Anders heeft de coating niet het gewenste effect en dat zou spijtig zijn na zo’n investering. Als je je dak wilt laten ontmossen of coaten, raden we aan om een verblijvende offerte op maat aan te vragen.

Checklist: alle pluspunten van een dak ontmossen en coaten

Waarom je dak ontmossen? Er zijn heel wat voordelen als je mos reinigt op je dak. Deze checklist zet alle pluspunten op een rijtje. Op die manier hopen we je te overtuigen om actie te ondernemen en de mannen van De Mosgigant te contacteren en niet langer genoegen te nemen met groene aanslag op je dak.

1. Verzorgde uitstraling

Een goede eerste indruk maak je altijd met een verzorgde, frisse uitstraling. Die regel geldt ook voor je woning. Wil je dat je woning er langs de buitenkant proper uitziet? Dan is ontmossen van je dak een goede investering. Ook naar een eventuele verkoop toe is het interessant om je dak grondig te reinigen. Zo creëer je meerwaarde en is de kans groter dat je woning het goed doet op de vastgoedmarkt.

2. Langere levensduur

Wil je de levensduur van je dakbedekking verlengen? Ook dan is je dak coaten en mos van je dak verwijderen zeer verstandig. Als je je dak niet goed verzorgt, dan kan opgehoopt mos schade veroorzaken aan je woning.

Zo kan mos voor kleine scheurtjes en barstjes zorgen. Mos haalt vocht uit je dakbedekking. Het vocht dat in mos aanwezig is, kan bij koude temperaturen uitzetten en dat veroorzaakt die scheurtjes en barstjes. Bij hevige regenval kunnen dan lekkages ontstaan in je dak. Waterschade kan je vermijden door het laten ontmossen van je dak.

Ook bij vorst heeft mos de neiging om zich vast te hechten aan die barsten. Dat veroorzaakt alleen maar schade. Wees dus goed voorbereid!

3. Geen kleine beestjes

Mos trekt gemakkelijk algen en andere organismen aan. Vermijd extra kosten door je dak te ontmossen. Die kleine beestjes kunnen je dakbedekking aantasten met blijvende schade aan je woning. Niemand wordt gelukkig van een zoo die je dakbedekking beschadigd.

4. Minder energie nodig

Wanneer je dak ontmossen? Liefst zo snel mogelijk! Wanneer je dak volstaat met mos, kan je dakbedekking en isolatie aangetast worden. Dat leidt tot het vervelende gevolg dat je meer moet stoken om het lekker warm te hebben. Een proper dak kan dus ook je energiefactuur drukken.

Geïnteresseerd?

Wil je graag de prijs weten om je dak te ontmossen? Geef jij jouw dak de opfrisbeurt die het echt verdient? Neem dan contact op met De Mosgigant of vraag een gratis offerte aan.

DE prijs om je dak te laten ontmossen en coaten

Het is erg moeilijk om zonder kennis van de situatie prijzen mee te geven. Er zijn verschillende factoren die een invloed hebben op de totale kostprijs. Zo is er het soort dak, de grootte van het dak, de mate van vervuiling en de meest doeltreffende behandeling. De prijs verschilt naargelang er sprake is van dakpannen, een rieten dak, plat dak ontmossen of een hellend dak. Een dak coaten heeft een extra meerprijs.


Twijfel je of je jouw dak laat ontmossen of niet? Als je dak 10 jaar of ouder is, heb je recht op een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit tarief is enkel geldig als je je dak laat ontmossen door een gespecialiseerde, ervaren vakman. Je zit dus goed bij De Mosgigant!

De Mosgigant is de beste keuze voor het ontmossen en coaten van jouw dak

Medewerkers Brecht en Mathijs staan altijd klaar voor hun klanten en doen hun uiterste best om elk dak zo grondig mogelijk te reinigen. Zaakvoerder Kevin staat aan het hoofd van De Mosgigant en zorgt altijd voor een snelle en efficiënte service. 

dak ontmossen of niet 2

Bij De Mosgigant streven we ernaar om elk vervuild dak een nieuwe, frisse uitstraling te geven. Dankzij onze jarenlange ervaring in dak ontmossing in West-Vlaanderen, puur vakmanschap en grondige kennis zijn we jouw ideale partner in mosbestrijding. Het ontmossen van daken is onze passie. We doen er dan ook alles aan dat je dak krijgt wat het écht verdient.

Ik wil ook een proper dak!

Ga jij samen met ons de samenwerking aan? Contacteer ons voor meer informatie, of vraag een vrijblijvende offerte aan op maat.

Meer over:

Vraag een gratis adviesgepsrek aan!

Ben je op zoek naar meer informatie, of weet je niet wat je moet aanvangen met je mossig dak? Vul dan ons formulier in en wij nemen telefonisch gratis contact met je op om advies te geven.

Volledige naam*
Telefoonnummer*

De Mosgigant, wij reinigen je daken en gevels met de grootste zorg. De lokale vakman in het ontmossen van je dak. Contacteer ons nu via e-mail of op 0494715562.